Tokom godina upoznali smo ljude sa teritorije Kosova, Hrvatske i Burundija, Sirije i Avganistana, Somalije i Bangladeša, Bosne i Hercegovine, Palestine, Irana i mnogih drugih zemalja. Njihove priče i sudbine izazivaju radost i tugu u isto vreme. Priče o muškarcima, ženama i deci koji su izgubili svoje domove i našli ih ovde, stotinama i hiljadama kilometara daleko, u Srbiji. Njihove priče inspirišu, motivišu i ohrabruju, ali i podsećaju da smo uvek potrebni jedni drugima.

U poslednjih 20 godina naši korisnici su izbeglice iz zemalja bivše Jugoslavije, interno raseljena lica sa Kosova, kao i migranti i tražioci azila iz trećih zemalja.

Prateći viziju društva građana koji su svesni svojih prava i koji poštuju prava drugih, i građana koji aktivno koriste sopstvene kapacitete za razvoj poštene i pravne države više od dve decenije, nastojimo da dopremo do što više margnializovanih pojedinaca i grupa i pružamo im pomoć i različite vidove podrške.

NVO Sigma Plus čvrsto vjeruje u (našu) misiju razvoja pozitivnog okruženja u kojem se svim građanima pružaju jednake mogućnosti kroz obrazovanje, promociju demokratije i jačanje građanske svesti.

Posetite našu platformu za besplatno učenje jezika!